На Retrogaming
Терминот "retrogaming" (понекогаш "ретро-игри" или и "retrogaming") значи интересот за играчките конзоли и старите видео игри се сметаат за "ретро".

За жал, ние се наоѓа веќе во оваа фаза се соочува со тешкотии: кои критериуми игра треба да ги исполнат за да се смета за ретро? И кога retrogaming пак тој се појави? Додека границите се нејасни, таа ќе се смета за "ретро" на Игри обично се продава во 2 димензии на првите 4 генерации на конзоли од почетокот на 1970-тите и средината на 1990-тите. Овие првите 4 генерации на конзоли се движат од Одисеја првиот натпревар конзола објавен во 1972 година до последен 16-битни конзоли како Нинтендо SNES и Megadrive Sega симнат од престолот од 1994 до 1996 година од страна на доаѓањето на 5-ти конзоли генерации (32 & 64bit), како на Sony Playstation и Nintendo 64.

Оваа нова апетит за стари игри е тешко datable иако првите знаци на носталгија се појавија со reissues на класичните игри се појави во доцните 1980-ти. Така, во 1987 на играта Pac-манија е римејк во 3D еднаквоста (ние сме се уште не е во вистински 3D рендерирање и уште една третина оска се додава да се направи чувство на длабочина), во која играчот има повеќе способноста да скокаат над духовите. Фото Pacman01 наспроти Фото на играта Pac-Mania01

Со студирањето на овој уживајќи во тренд денес прашање доаѓа природно ние допир на умот: Зошто retrogaming?.
Кога го прашале зошто играчите во времето на High Definition (HD) и 3D видео стојат нивните часовници неколку одговори конзоли појави recurrently: едноставни контроли и игра, повисоки тешкотија, која се прави од хоби и помали "подземје", нема проблеми Компатибилност / камера, па дури и едноставно носталгијата на друга време ... листата продолжува и се одразува некои фрустрации во однос на постојано забрзување на напредокот.

Од овие рани изданија, феноменот продолжи да расте во обем, потврдено од страна на зголемениот број на игри и ретро компилации за онлајн шопинг платформи конзоли Струја. Ние на тој начин се најдат на категории "PSone класици" и "Нео Гео Игри "на Плејстејшн Магазин од Sony, дел" Класик Игри: Virtua Конзола "на продавницата Нинтендо и категорија за" Класик "на Xbox пазар. Носивост на игри кои би можел да биде уште повеќе радост сите ретро гејмери ​​во светот и ако цената (меѓу 8 и 10 € за неизбежни) кореспондираше со она што повеќето навистина се: едноставна portages.

Moult за гејмери ​​емулација (која е процес имитација од кои на софтвер ", смета" како конзола) е идеално решение. Многу сајтови сега нудат преземање емулатор и Роми (датотеки со слики кои содржат збир на податоци) за слободен пристап. Исто така е добро да се знае дека Емулација е правен процес, ако имате копија конзола и на играта "емулиран".

Така завршува овој краток напис Се надевам дека ќе ви бидат дадени животната средина да се нурне назад во добра игра за старите. Во очекување Би сакал да споделам со вас дека на англиското говорно подрачје не двоумете се да опиша како "Носталгичен Гејмер" Еден од моите најрани сеќавања видео игрива, одлична Магаре Конг Nes пристигнале на шестоаголна Во 1986 година.